Halfoogst - Urban Plein 2017


URBAN-plein op Half Oogst

Straatrijk palmt tijdens Half Oogst opnieuw het Ladeuzeplein in met een straatkunst- & dansfestival.

Door de unieke mix in urban (street) arts verrast dit festival jong en oud. Zo kan je dancebattles van dichtbij volgen, live graffers aan het werk zien, shoppen in de streetmarket of gewoon chillen aan de bar en foodtrucks.

De absolute pièce de résistance is het hoofdpodium DRIE-60 dat pronkt in het midden van het mooie Ladeuzeplein. Een kwaliteitsvol aanbod zorgt voor ieder wat wils:

Zaterdag staat helemaal in het teken van dancebattles. Naast het BENELUX championship for kids kunnen ook volwassenen tegen elkaar battlen in de Nostalgie-battle. Een go crazy and have fun-concept waarbij je de old school vibe helemaal kan herbeleven. Samen met de Belgische en internationale breakdance-scene brengen we de eighties- en nineties-hiphop helemaal terug!

We sluiten de eerste festivaldag net als vorig jaar af met een nu-al-legendarische en vooral ook gigantische SoulTrain die heel Leuven al dansend naar de Oude Markt loodst.

Zondag maken we ons podium vrij voor nòg meer danstalent, van eigen bodem én internationaal. Straatrijk cureerde een hele namiddag vol met urban en hedendaagse dansproducties. Wie je allemaal aan het werk zal zien, houden we nog even geheim.

Naast het straffe programma op het podium zorgen we ook nog voor een culinaire sensatie. Zo kan je je op zaterdag en zondag inschrijven voor de Funky Street Brunch. Hiervoor brengt Straatrijk een topchef samen met een muzikant en wordt de playlist afgestemd op de gangen van het menu. Een unieke ervaring op één van de mooiste pleinen van Leuven.

In de Market- & Craft zone tonen en verkopen beginnende en talentvolle ontwerpers hun creaties en skills. Interactieve spots maken van de markt een showcase voor talent en een forum voor ontmoetingen. Get your hiphop gear, a fresh new haircut and many more! 

Eén van de opvallendste kenmerken op het plein is de gigantische graffitimuur die zal pronken met street art van Leuvense bodem. Maar je kan ook zelf aan de slag! Zet je eigen stempel, tag of woord op de muur door je beste graffiti-skills boven te halen.

Zin om even te ontspannen met een drankje in de ene hand en iets om te eten in de andere? Dat kan in de Chillzone! Relax in de toffe zithoeken met een lekkere hap dankzij de originele foodtrucks.

Geen dansfestival zonder muziek, dus ontwierp Straatrijk i.s.m. WOTI de DJ-toren genaamd ARANEA. Deze ongewone DJ-booth maakt mee deel uit van het publiek en zal funky tunes over het hele plein verspreiden. Deze unieke kunstinstallatie moét je gewoon gezien hebben.

Kortom, je vindt kunst in al zijn mogelijke vormen terug over het ganse plein. Kijken, horen, doen, proeven, … Niets moet, alles mag!

 

Stay tuned en check de website voor meer info!

Locatie: Monseigneur Ladeuzeplein, Leuven

link

Copyright © Straatrijk. All Rights Reserved.